Saturday, January 25, 2020

TEKNOLOGI MAKANAN : PELUANG KERJA DALAM GIG EKONOMI 2020

Pada masa kini banyak orang telah mula memperkatakan pasal gig ekonomi. Masing masing ada tafsiran sendiri berkaitan GIG Ekonomi dan peluang pekerjaan.

Apa itu GIG EKONOMI ?

Saya dapati dari pembacaan dan juga temu sembang bersama seorang profesor, saya dapati GIG EKonomi merupakan ekonomi yang digerakan oleh individu bebas dan tidak terikat dengan sesuatu syarikat.

Contoh mudah nak faham adalah berkaitan peluang kerja gig ini adalah bila kita lihat GRAB FOOD, Food Panda dan lain lain. Individu yang layak boleh mohon jadi pemandu grab , manakala syarikat hanya sedia platform online untuk pemandu grab berhubung dengan pelanggan.

Satu lagi peluang kerja dan tambah pendapatan melalui gig ekonomi ini adalah bisnes online. Yang sedang popular sekarang ada Shoppee.

Syarikat shopee ini akan sediakan platform bisnes dan mereka yang minat boleh mohon untuk menjadi penjual di platform ini.

Kini ramai yang dah menjana pendapatan yang lumayan hasil berniaga di Shopee ini. Apa yang penting bagi kita ia mudah. Kita perlu cari barang yang nak di jual dan pelajari cara cara menjual nya.

Oleh itu kini tiada sebab kita tak mampu mencari pendapatan dinegara kita. Cuba berniaga di shopee.

MAKANAN MUSIM BANJIR 2022

PANDUAN TEMUDUGA

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.