Sunday, August 5, 2018

TIP BISNES MENJANA RM30,000 SEBULAN

Baru ini saya telah menemui satu laman web yang berkongsi tip bisnes yang mampu memberikan pulang RM30,000 sebulan dengan modal yang rendah.

Jika anda berminat nak tambah pendapatan boleh juga lihat kat sini

KLIK sini
http://bit.ly/TipRM30KSebulan
http://bit.ly/TipRM30KSebulan
http://bit.ly/TipRM30KSebulan 


Friday, June 22, 2018

KEPENTINGAN MEMBINA JENAMA DALAM BISNES MAKANAN

Jenama memainkan peranan yang amat penting bagi melariskan jualan produk bahkan jenama mampu memberikan sumbangan yang amat besar pada perniagaan makanan.

Contoh mudah kita lihat jenama kasut terkenal JIMMY CHOO, syarikat Michael Kors telah bersetuju untuk beli jenama JIMMY CHOO pada harga RM5.13 billion (makan tak habis bang).


rujuk>  UTUSAN

Proses pembinaan jenama bermula dengan mencipta jenama dan kemudian membentuk logo atau cap dagang seterusnya di daftarkan di Perbandanan Harta Interlek Malaysia atau MYIPO

Tanpa pendaftaran jenama atau cap dagangan anda boleh di ambil orang lain yang kemudiannya didaftarkan di myipo dan akan menjadi milik mereka kerana konsep asas myipo adalah sapa yang daftar dahulu, maka cap dagangan itu adalah ilik mereka.

Pendaftaran Cap Dagangan ini boleh kita lakukan sendiri secara online atau hadir sendiri kepejabat myipo yang berdekatan tempat anda tinggal.

Anda juga boleh upah agen untuk bantu anda daftarkan cap dagangan ini. Walaubagaimana pun kos daftar sendiri dan upah agen adalah tak sama kerana kita turut membayar upah agen tersebut.



DAPATKAN TIP PEMASARAN DAN TEKNOLOGI MAKANAN MELALUI EMAIL ISI NAMA DAN EMAIL
DAN KLIK SUBMIT

Nama
Email

Wednesday, June 20, 2018

KUBA GULING

RAHSIA PROMOSI : KUBA GULING



Promosi merupakan satu perkara yang sangat subjektif dan luas ilmunya.Anda boleh gunakan apa cara sekali pun ( yang beretika) untuk membuat jualan produk anda kepada orang lain.

Anda boleh style direct selling,jumpa orang face to face dan promote,anda boleh gunakan flyers dan sebarkan dimerata tempat, anda boleh buka booth dimana- mana tempat yang anda suka,anda boleh buat persentation dirumah-rumah atau dioffice2,anda boleh buat appointment dan jumpa orang2 tertentu,macam2 cara anda boleh lakukan.Terpulang kepada kepakaran anda dalam perniagaan.

Ada juga yang berjaya secara online dengan setiap hari mempromosikan melalui facebook mereka.

Ada juga yang berjaya dengan hanya mempromosikan website replika setiap hari di facebook,whatsapp,wechat dan instagram.

Ada juga yang berjaya tetapi mereka tak pandai menggunakan internet.Mereka ini setiap hari jumpa rakan2,sembang pasal produk mereka,lepas sembang pasti mereka tinggalkan flyers ada no fon mereka atau flyers yg ada maklumat website keterangan bisnes ini atau apa2 buku yg menerangkan bisnes ini. 

Anda boleh pelbagaikan cara buat promosi iklan,untuk dapatkan ramai pelanggan.

Dalam kes produk makanan kuba guling , mereka mendapat promosi percuma melalui media sosial kerana di viralkan seterusnya membawa kepada media cetak surat khabar dan juga tv.

Menjadikan orang terpaksa beratur hinggan 3 jam untuk mendapatkan kuih kuba guling ini di rantau panjang.

Oleh itu jika anda menjual produk jangan lupa gunakan media sosial untuk mempromosi media sosial untuk melariskan jualan anda.




Sunday, May 27, 2018

HIDANGAN BERBUKA PUASA RASA KELANTAN

Antara makanan rasa kelantan yang popular bila berbuka puasa..


AYAM PERCIK


KETUPAT SOTONG..


AKOK MINI..



KERABU PERUT LEMBU..




Monday, January 15, 2018

PENSIJILAN PRODUK MAKANAN



Pensijilan dalam produk makanan yang perlu diberi perhatian oleh pengeluar makanan meliputi pensijilan HALAL, GMP, MESTI, HACCP dan produk Autentik.

Pensijilan ini penting untuk meluaskan pasaran produk dan menyakinkan pengguna tahap keselamatan serta status halal produk makanan yang di jual..

INGIN SERTAI KURSUS PEMASARAN AGROMAKANAN ANJURAN FAMA ?
FOKUS KURSUS PENSIJILAN MAKANAN
HALAL, MESTI, GMP DAN HACCP
DAFTAR KLIK > https://goo.gl/VJrdms

Monday, January 1, 2018

SELAMAT TAHUN BARU 2018

Saya ucapakan selamat tahun baru 2018 pada semua pembaca webblog ni, semuga tahun 2018 ini lebih membahagiakan anda sekeluarga.


Tahun baru ini mulakan sesuatu yang baru dalam hidup anda supaya hidup anda lebih ceria dan bersemangat. Lakukan perubahan untuk kebaikan diri serta keluarga.

Salah satunya adalah dengan menjalankan bisnes online kerana ia satu peluang yang mudah dengan kos pelaburan yang rendah jika dibandingkan dengan membuka kedai biasa.

Jika anda belum ada apa - apa perniagaan online lagi , saya syorkan anda sertai perniagaan telekomunikasi ini. KLIK untuk keterangan lanjut >> BISNES TELEKOMUNIKASI

Di awal tahun ini rancangkan lah perniagaan anda dengan teliti terutama dari aspek kos produk, kos pengeluaran, kos operasi serta kos pemasaran kerana kos- kos ini biasanya akan meningkat dengan muncul nya tahun baru.

TIP BISNES MENJANA RM30,000 SEBULAN

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.