Thursday, December 31, 2015

TRAVELOG UMRAH BERSAMA KELUARGA : 13 -22 DISEMBER 2015 PART 2

Sebagaimana yang saya ceritakan sebelum ni, pemergian umrah saya dan keluarga memang tiada perancangan awal. Ianya bermula bila kakak saya menawarkan satu tempat kosong untuk keumrah ni bersama kakak dan abang saya serta kakak ipar saya.

Pada awalnya kak saya dan anaknya bercadang nak buat umrah ini, tapi atas sebab yang tak dapat dielakkan anak kakak saya tak dapat pergi lalu beliau mencari penganti..lalu tawaran itu diajukan kepada saya..

Saya pada awalnya menolak, kemudian mencadangkan isteri saya yang pergi..namun selang beberapa hari , ilham timbul dalam fikiran saya kenapa tidak saya satu keluarga pergi ?

Maka bermulalah episod menghubungi ustaz dan ustaz kata masih ada lagi kekosongan.. maka kami sekeluarga terus join.. dan bermulalah episod buat pasport..


Pada mula isteri saya yang didaftarkan, saya dan isteri pergi buat passport di Putrajaya dan Alhamdulillah dapat siap dalam masa satu hari sahaja..kemudian pasport saya dan anak-anak dibuat dipejabat imegresen Shah Alam.

Untuk siap sehari pasport..kita kena pergi beratur seawal pagi.. belum pejabat buka dah beratur..jika tidak passport tak siap dalam sehari..

Setelah buat passport terus ambil gambar untuk buat visa umrah yang mana semua ini kena serah kepada ustaz secepat mungkin..


Setelah selesai semua, saya juga ada buat kenduri doa selamat semuga dipermudahkan segala urusan kami.. insya Allah...

Kenduri doa selamat dibuat depan rumah walaupun pada awal ada hujan sikit2.. hujan rahmat..


No comments:

TUKAR PEMBUNGKUSAN LUASKAN PASARAN.

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.