Friday, May 15, 2015

PANDUAN MEMBELI MESIN TEKNOLOGI MAKANAN


Panduan membeli mesin teknologi makanan atau mesin pemproses makanan.

Pada hari ini terdapat pelbagai mesin teknologi makanan yang dapat usahawan beli untuk meningkatkan kapasiti pengeluaran sesuatu produk.Sebelum anda membeli sesuatu mesin atau peralatan memproses makanan, beberapa faktor yang perlu anda pertimbangkan sebelum membeli mesin atau peralatan berkenaan kerana jika anda silap membuat pembelian mesin pemproses makanan , anda akan mengalami kerugian kerana ada kemungkinan mesin itu tidak sesuai untuk digunakan bagi tujuan peningkatan pengeluaran produk anda.Antara faktor utama yang anda perlu ambil kira adalah KESESUAIAN PRODUK dengan mesin yang hendak anda beli. Ini kerana RESEPI ATAU FORMULA yang anda guna untuk menghasilkan sesuatu produk itu adalah berbeza dan anda sahaja yang tahu.

Sebagai contoh, katakan ada mesin yang boleh hasilkan pau dengan kadar 1000 biji untuk satu jam. Walaubagaimana pun bentuk dough atau inti yang perlu masukkan itu mungkin tidak sama dengan keadaan dough atau inti yang anda buat sekarang.  Oleh itu mesin pau itu ada kemungkinan tidak sesuai dengan untuk anda.

------ bersambung untuk 10 faktor lagi

No comments:

TUKAR PEMBUNGKUSAN LUASKAN PASARAN.

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.