Monday, February 11, 2013

PENGUSAHA MAKANAN PERLU JUGA BERADA DI INTERNET


Salamsejahtera kepada semua pembaca, hari ini saya nak kongsikan sedikit perkara penting yang mana saya lihat banyak pengusaha makanan tidak memilikinya..

Pada pandangan saya pengusaha makanan samaada pengilang atau kedai yang menjual produk makanan perlu juga berada di dunia maya atau online ini. Para pengusaha boleh bermula dengan menulis di blog berkaitan dengan industri makanan yang mereka ceburi.

Pada hari ini ramai orang dah dapat melayari internet ini dan perkongsian  apa jua aktiviti pengilangan anda sama ada melalui penulisan blog menggunakan blogspot, saya yakin mampu mendekatkan syarikat anda dengan ribuan pembaca yang mana sebahagiannya nanti akan menjadi pelanggan anda.

Menulis dengan cara bersahaja menggunakan blogspot yang percuma , bukan sekadar memberi pengetahuan bahkan ia mampu memberikan pulangan yang lumayan dan berterusan kepada jualan syarikat anda.

Anda juga boleh upload gambar dan video serta senarai kat mana produk - produk anda boleh didapati. Anda juga boleh ceritakan  promosi produk anda ataupun aktiviti promosi yang anda buat ..samaada tarikh dan lokasi..dan berikan special price kepada pembaca blog yang datang ke tempat promosi anda !.

eh tak tahu la nak tulis blog ni !..boleh belajar la..KLIK SINI

Bila menulis diblog ni rajin-rajin lah up date ye..sekurang -kurangnya sebulan sekali...

Oleh itu jika buat bisnes makanan , jangan lupa guna blog untuk mempromosikan bisnes makanan anda....


No comments:

PANDUAN BUAT DUIT TANPA MODAL 2017

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.