Sunday, September 30, 2012

Mesin Pembungkusan Vakum Mudah Alih

Mesin Vakum
Teknologi makanan semakin berkembang begitu juga dengan mesin dan peralatan serta pemprosesan makanan dan juga pembungkusan makanan.

Hari ini saya nak kongsikan sebuah mesin pembungkusan vakum yang mudah dan ringkas..saksikan video ini..


Mesin Pembungkusan vakum atau hampagas portable..

Mesin pembungkusan vakum ini adalah kaedah pembungkusan makanan dengan kita buang udara yang adalah pembungkusan atau pembungkusan tanpa udara lah..

Udara banyak mengandungi oksigen dan pelbagai kuman  yang mana boleh merosakan makanan.Oleh itu jika kita bungkus makanan dengan kaedah buang udara atau tanpa udara , jangkahayat makanan boleh dipanjangkan..walaubagaimana pun perlu lihat kesesuai produk yang hendak dibungkus dan jenis bahan pembungkusan yang digunakan..iaitu pembungkusan yang sesuai adalah aluminium foil atau pun nylon.

Bahan pembungkusan perlu kedap udara mana kata bahan pembungkusan perlu menahan udara luar daripada masuk setelah pembungkusan vakum dibuat..

Mesin vakum ini amat ringkas dan mudah dan sesuai untuk kegunaan rumah dan juga IKS. Jika dirumah kita boleh bungkuskan rempah ratus dalam palstik kedap udara bagi mencegah aroma rempah hilang.dan macam penggunaan lagi..

Pulut Panggang di bungkus vakum.
Jika anda berminat untuk dapatkan mesin ini atau keterangan lanjut sila hubungi:

SME PACKAGING CENTRE SDN.BHD.
Webmail: www.packagingcentre.com / Email: sme@packagingcentre.com
Contact: Abdulrahman:  016-4215105 / 012-3045105

MAKANAN MUSIM BANJIR 2022

PANDUAN TEMUDUGA

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.