Friday, September 7, 2012

Pilihlah Makanan Halal Lagi Baik

Salam sejahtera semuga anda sentiasa dirahmati Allah s.w.t dimana jua anda berada..Asas pemakanan umat manusia telah pun dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran..

" Firman Allah SWT yang bermaksud: "Hai sekalian manusia, makanlah yang halal lagi baik (halalan toyyiba) dari apa yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan; kerana sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang nyata bagimu" (Surah al-Baqarah, 2:168).

Inilah pilihan yang ada bagi semua manusia..oleh itu pilihlah dan carilah makanan halal..Informasi yang lebih jelas dalam perbahasan makanan halal ini boleh anda baca disini KLIK > MAKANAN HALAL

Oleh itu kini semakin ramai yang mempromosikan makanan halal dan meningkatkan kesedaran kita semua penting nya makanan halal. Antara yang terkini adalah HALAL FEST..luangkan masa anda mengunjungi HALAL FEST ini kerana disinilah anda akan lihat betapa banyak nya produk makanan halal jika dibandingkan makanan haram..insya Allah..


Ok ..jumpa lagi..Insya Allah..Makanan Halal Pilihan Kami...

MAKANAN MUSIM BANJIR 2022

PANDUAN TEMUDUGA

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.