Thursday, October 11, 2012

BISNES CUP CAKE DARI RUMAH

Sejak akhir - akhir ini saya terima banyak email daripada pembaca minat mereka nak buat perniagan dalam bidang makanan tapi banyak yang tak tahu nak buat bisnes apa.

Bagi saya bila dah ada minat tu baguslah cuma minat nak buat bisnes makanan ini kita kena selarikan dengan kehendak pasaran. Supaya produk makanan yang kita nak jual itu mudah terjual dan habis dijual.

Cara bisnes makanan mudah bagi saya adalah jika kita dapat buat secara kecilan dan tidak perlu modal besar dan boleh bermula dari rumah.

Satu daripadanya yang saya nampak adalah buat cup cake dan jual daripada rumah. Jika anda tak tahu cara boleh baca dan dapat ebuku daripada sini..Janganlah anda memandang ringan akan perniagaan kecilan seperti ini walaupun ianya bermula dari rumah sebenarnya jika kita pandai buat pengiklanan ia juga mampu memberikan hasil yang lumayan.

Oleh itu jangan takut untuk belajar dan mencuba sesuatu yang baru, kerana pelaburan yang terbaik adalah pelaburan keatas diri sendiri dan ilmu..

Ok jumpa lagi...

No comments:

MAKANAN MUSIM BANJIR 2022

PANDUAN TEMUDUGA

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.