Saturday, April 2, 2011

Mesin Pemprosesan Makanan Mampu Tambah Pendapatan Anda

Penggunaan teknologi makanan boleh diaplikasikan dengan menggunaan pelbagai jenis mesin dan peralatan. Mesin teknologi makanan ini mampu meningkatkan pengeluaran, mengurangkan penggunaan tenaga buruh serta mengurangkan kos pengeluaran.

Kini terdapat pelabagai jenis mesin dan peralatan teknologi makanan yang mampu dibeli oleh usahawan yang terlibat dalam pengeluaran makanan untuk tujuan komersial. Tanpa penggunaan mesin teknologi makanan, produk yang dihasilkan untuk pasaran ada kemungkinan besar tidak mampu berdayasaing dipasaran kerana kos pengeluaran yang tinggi.

Kos pengeluaran yang tinggi akan menyebabkan pengeluar terpaksa menjual dengan harga yang mahal dan daripada aspek pemasaran, ia akan menjadi kurang menarik kepada pengguna. Pengguna hari ini lebih berminat untuk membeli produk makanan pada harga yang berpatutan.

Pembelian mesin teknologi makanan ini sudah pasti memerlukan perbelanjaan yang besar, namun jika kita kiran daripada aspek pelaburan jangka masa yang panjang  ia mampu memberikan pulangan yang lumayan.

Walaubagaimana pun sebelum membeli apa juan mesin teknologi makanan, anda dicadangan membuat kajian dan  mendapat nasihat daripada pakar  berkaitan kesesuaian mesin, kos penyelenggaran, kemudah dapatan  alat ganti serta khidmat selepas jualan.

Pengeluaran makanan adalah sedikit unik, tidak semestinya mesin yang sama boleh digunapakai untuk semua orang kerana setiap pengeluar produk makanan ini ada resepi atau formula mereka sendiri..walaupun produk yang dihasilkan hampir sama..

Ini video pelbagai jenis mesin seperti mesin cucuk satey, pau, buat bebola ikan, bebola daging, mesin buang kulit nanas dan macam - macam ada.
Jika minat nak beli mesin - mesin ini sila hantar email kepada saya di admin@teknologimakanan.com

MAKANAN MUSIM BANJIR 2022

PANDUAN TEMUDUGA

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.