Saturday, May 22, 2010

Jenama 1 Malaysia Best Dilancarkan Oleh Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani


Pada 20 Mei 2010, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani telah melancarkan jenama 1 Malaysia Best di Pasaraya Mydin USJ 1. Majlis pelancaran Jenama 1 Malaysia Best disempurnakan oleh Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar.

Pasaran produk - produk makanan industri asas tani yang dihasilan oleh usahawan , berpeluang melangkah lebih jauh sekali gus meneroka pasaran tempatan dan antarabangsa dengan lebih mudah serta memperoleh pelbagai insentif kerajaan dengan menggunakan jenama 1 Malaysia Best ini.

Sehingga kini kira-kira 600 produk yang diusahakan 138 usahawan sudah memperoleh kelulusan menggunakan jenama ini dan LEMBAGA Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) menjangka dapat memberi kelulusan penggunaan jenama 1Malaysia Best kepada sekurang-kurangnya 1,000 produk berasaskan pertanian yang diusahakan 200 usahawan menjelang Jun ini.

Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani memperkenalkan jenama 1Malaysia Best untuk membantu meningkatkan taraf dan mempromosikan produk berasaskan pertanian keluaran tempatan terutama di pasaran antarabangsa dan mewujudkan kestabilan ekonomi kepada pengusaha.

Jenama 1 Malaysia Best

Penerangan Jenama;

  1. Identiti 1 Malaysia diadaptasikan dan dikembangkan dengan penambahan perkataan ‘Best’
  2. Lambang mercu tanda Malaysia yang menterjemahkan identiti Malaysia diperingkat global.
  3. Lingkaran berbentuk bujur bagi menonjolkan kekukuhan logo dengan penampilan imej yang jelas dan nyata.
  4. Garisan berbentuk separa bumi menunjukkan segala produk yang dihasilkan adalah bertaraf dunia untuk pasaran global.MAKANAN MUSIM BANJIR 2022

PANDUAN TEMUDUGA

SUMBANGAN IKHLAS

Untuk menjayakan dan memantapkan lagi keupayaan saya berkongsi ilmu, SUMBANGAN IKHLAS daripada pembaca amat di alu - alukan.

Sumbangan ikhlas boleh disalurkan melalui:

NAMA :NOH

Akaun Maybank No. 112361650899.

Saya juga merakam jutaan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sumbangan.